Što se krije ispod vala? Pogledajte s nama u bolju budućnost

Ova je knjiga posveta optimizmu i vjeri u bolju sutrašnjicu. Budućnost postaje jasna kada je pogledamo na svjetlu, a od nas se skriva kada je pokušavamo razumjeti iz mraka.

Ne možemo precizno i pouzdano predvidjeti budućnost. U vremenu smo u kojem se gotovo svaki dio života, koji smo donedavno uzimali zdravo za gotovo, iz temelja mijenja. Mijenja se način na koji se obrazujemo i učimo, mijenjaju se vrijednosti koje zagovaramo, uvelike se mijenja demografska slika hrvatskog društva, i to brzinom i intenzitetom kakve dosad nismo poznavali. Mijenjaju se načini rada, putovanja, zabave.

Tehnologija nam rješava neke probleme – ali i otvara neke nove. U cijelom tom vrtlogu promjena u kojem živimo teško je jasno vidjeti što donosi sljedeća godina – a kamoli sljedećih pet ili deset. Ono što sada možemo jest razumjeti što se događa danas i prepoznati valove koji nastaju u dubini.

Mi se kao Val grupa kladimo na znanje: računamo na ljude koji razumiju sve nijanse promjena u vremenu koje se zbivaju danas, i na ljude koji imaju znanja, uvida i razumijevanja da shvate što je sve danas važno znati. Pouzdamo se u ljude koji promjene ne dočekuju sa strahom, već s razumijevanjem i optimizmom. Oslanjamo se na ljude koji znaju da svaka kriza u sebi nosi korijen nove prilike i koji razumiju da su promjene nužne.

Što te promjene znače i što će tek značiti, možemo shvatiti samo ako ih osvijetlimo iz svakog kuta, ako ih pogledamo iz perspektive znanja, optimizma i vjere da se problemi mogu riješiti i da je ljudski duh jedna od vječnih i nesalomljivih sila svemira.

U ovoj smo knjizi okupili ljude koji utjelovljuju upravo ta načela u koja kao grupa čvrsto vjerujemo. Okupili smo iznimne pojedince, vizionare, izazivače, kreativce, vrsne komunikatore. Vjerujemo da će takvi ljudi pronaći rješenje za svaki izazov s kojim ćemo se susresti u budućnosti, i zato je logično pitati njih da nam otkriju i posvijetle tamna mjesta, da nam pomognu iscrtati put.

Ova je knjiga posveta optimizmu i vjeri u bolju sutrašnjicu. Zato se i sve ovo napisano blago (a vjerujte, doista je riječ o blagu) vidi samo na suncu. Budućnost postaje jasna kada je pogledamo na svjetlu, a od nas se skriva kada je pokušavamo razumjeti iz mraka.

Vaši Val grupa, Alpheus, Jedinica i Produkt